Haber Detayı
14 Haziran 2022 - Salı 01:13
 
BİR UÇURMA HİKAYESİ DAHA
Devlet unutmaz...! Sema hanım kardeşim yorum yazısında " Göz göre göre koskoca tarihi şehir yok olmuş" derken haklıymış. Ama çözüm yolu yanlıştı. İşte bu hikayemizde Sema Hanım'ı doğrular bir olay.
GÜNDEM Haberi


Teknolojinin daha gelişmediği çağlarda Çinli Cai Lun kağıdı icat etti. İlk iş bu müthiş buluşla devlet adına kayıtlar tutulmaya başlandı. Ve bu gelenek yıllara yayılıp dünya da ki bütün devletlere yayıldı.

Ancak tarihte en çok korunmuş devlet kayıtları kağıdın mucidi Çinlilere aittir.

Onun için günümüzde hele devlet kayıtları kolay kolay yok edilemez. Karanlıkta kaldığı sanılan her şey bir gün mutlaka devletin kayıtları ile aydınlanır. Devlet dairelerinde demirbaş eşyalara bakın düzgün olmasa bile hepsinde bir kayıt numarası vardır. O numaraların sırasında bir atlama mutlaka tutanaklarla belirgindir. Devlet malının büyüğü küçüğü olmaz. Envantere girdimi onu kimse silemez.

İşte böyle bir kayıtlı devlet malı, yine devletin bir okulunda uçuyor.

Soruluyor, araştırılıyor ama nedense izini bulamıyorlar.

Düşünün bir Hükümet Konağı yeni yerine taşınıyor, yerine Emniyet Müdürlüğü konuşlanması için tadilat yapılıp o bina bir ilçenin Emniyet Müdürlüğü Binası oluyor. Buraya kadar her şey normal gibi. Ancak arada küçük bir ayrıntı kalıyor. Yıllarca Hükümet Konağında Kaymakamlık makamının kapısında duran antika taş ayna sırra kadem basıyor. Uçuyor herhalde.

Olayı bana anlatan duyarlı arkadaşım konuyu yeni gelen kaymakamlara bildirdiğini söyleyip sonuçta aynaya ulaşılamadığını anlatınca benim ilk aklıma gelen Kırkağaç’ta uzun yıllar Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü yapan sevgili Abdullah Bayraktar abim oldu.

Kendisini aradım, yıllarca devlet memurluğu yapmış ve devlet ciddiyetini emekli olana kadar başarı ile sürdürmüş Abdullah Bayraktar’ın hafızasını güvenilir bulurum.

Dönemin Kaymakamı Şevket Cinbir olmalı. Onun döneminde Hükümet Konağı taşınırken antika taş aynanın bakımı yapılması için Kırkağaç Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Ağaç İşleri bölümüne veriliyor.

Antika Taş Ayna’nın hikayesi buraya kadar, bundan sonrası karanlık. Kimse bilmiyor.

Yukarıda da yazdığım gibi devletin kayıtları unutmaz. Bir gün devletin sorumlu bir yetkilisi bu ve buna benzer karanlıkta kalan işlere bir yerlerden başlayıp aydınlatacaktır. Buna hiç kuşku duyulmamalı. Devlet Unutmaz !

O tarihlerde o okulun yöneticileri bu konuda sorumsuz olabilir mi ?

O okulun yöneticilerinin amirleri sorumluluktan kaçabilir mi ?

O dönemde okuyan mutlaka öğrenciler vardı ve bu konuda bilgi sahibi olanların söyleyecek sözleri olacaktır.

Bundan da kuşku duyulmamalı.

Önümüzde ki zamanlarda daha çok uçurma bilgisi gelecek buna inanıyorum.

 

M. Güneş

Aşağıda temsili taş ayna resmi, bizim uçan aynanın önüde ki sehbasız olanı

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: BİR, UÇURMA, HİKAYESİ, DAHA,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1