Haber Detayı
17 Haziran 2021 - Perşembe 00:13
 
1983 LER DEN KALAN
Gün gelir ki, zamanı saptıranların da bir sonu olduğunu biz gördük... İnsan gibi ölemedi Kenan Evren.
ANILAR Haberi


Evet aynı böyle sormuştu, 12 Eylül Faşizmi, "Lan nereye ilk adımlar?"  Aslında safda değildik.

Bütün Kırkağaç'lı delikanlılar darbecilere bir başkaldırı sayılacak bu ismi (İLK ADIMLAR) niyetli olarak seçmişlerdi. Belki, kimbilir bu gün bilmiyoruz, o günde bilmiyorduk.Türkiye'nin ilk çıkan bir yerel yazın seçkisimiydik?

 

Kendimizİ Şair Eşref'in torunları saymamız mı bize bu cesareti veriyordu, bilinmez ama her yürekte bir volkanın olduğu ortada ki, üründen bellidir.

İşte 1983 yılında Kırkağaç'ın tek sayı çıkarılan, ama dağıtılamayan "Yazın Seçkisi"... Kırkağaç'ın şiiri, öyküsü, hikayesi, yani sadece sanatsal bir çabasını o, gün mahkeme kapılarında buluşmakla kutlamıştık. 

 

Yakup Hocamı (Öğretmen Yakup YILDIRIM) saygı ile anıyorum. Ruhu şad olsun. Kefaletimi ödedi cezaevine girmekten sıyırdım.

 

İşte o sıradan, masum ama büyük bir başkaldırıdır kendi içinde. 

 

Aşağıda ki pdf dosya başta Muhittin dostum ve tüm Kırkağaç dostlarına armağan olsun.

 

Not: Bu konuda yazacak konusu olan arkadaşlara önerim; Lütfen yazsınlar. Özellikle Mehmet E. Bağış, Şeref Özengi...(04.11.2022)

 

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: 1983, LER, DEN, KALAN,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1