Haber Detayı
29 Ağustos 2024 - Perşembe 17:07
 
Manisa’nın Soma ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 54 konut sahibi kura çekimi gerçekleştirildi.
GÜNDEM Haberi


Manisa’nın Soma ilçesi, Deniş Mahallesinin 03.08.2016 tarihinde alınan kamulaştırma kararı sonucu Ege Linyitleri İşletmesi Müessesi tarafından kamulaştırılması nedeniyle Soma ilçesine bağlı Deniş Mahallesinde iskan isteminde bulunan vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında Devlet eliyle iskan çalışması başlatılmış olup, 24.08.2017 tarihinde İskan Duyurusu yapıldı ve hak sahipliği çalışmaları sonucu 54 adet hak sahibi aile belirlendi.  Manisa Soma Maden Rezervi İskanı (54 Hane) Yapım İşi ne ait 14.09.2022 tarihinde yapılan ihaleyi Tuşba - Koç İş Ortaklığı alarak 21.10.2022 tarihinde söz konusu işin sözleşmesi imzalandı, konutlar 09.05.2024 tarihinde tamamlandı.  Tamamlanan konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için Soma 2. Noterliği tarafından 28.08.2024 tarihinde Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ve hak sahiplerinin katılımıyla kura çekim işlemi yapıldı. 
Törende Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, hak sahibi ailelere hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, borçlandırma işlemleri ve daha sonraki süreçlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Editör: Nuray ARTIŞ
 
Etiketler: ,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı